• خانه
  • /
  • علم
  • نجوم
  • /
  • کشف حلقه چوبی باستانی در دانمارک: دروازه‌ای به دنیای آیین‌های گذشته

کشف حلقه چوبی باستانی در دانمارک: دروازه‌ای به دنیای آیین‌های گذشته

مطالعات باستان‌شناسی نشان داده است که حلقه‌های چوبی مرموز متعلق به دوران نوسنگی، دریچه‌ای به شناخت بهتر از آیین‌ها و زندگی اجتماعی انسان‌های ماقبل تاریخ می‌گشایند. تازه‌ترین کشف، بقایای یک حلقه چوبی عظیم در دانمارک است که بازتاب‌دهنده ارتباطات فرهنگی و اجتماعی در دوران نوسنگی می‌باشد.

کشف شگفت‌انگیز در دانمارک

گروهی از باستان‌شناسان دانمارکی بقایای یک حلقه چوبی عظیم را در منطقه وست‌هیمرلندز دانمارک کشف کرده‌اند. این سازه دایره‌ای شامل ۴۵ حفره‌ای است که فاصله‌ای حدود دو متر از یکدیگر داشته و انتظار می‌رود که برای قرار دادن ستون‌های چوبی بزرگ استفاده می‌شده‌اند. قطر این دایره حدود ۳۰ متر است و قدمت آن به ۴۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.

«دایره‌ چوبی بینش‌های ارزشمندی درباره‌ی آیین‌ها و ساختارهای اجتماعی این جامعه‌ی پیشاتاریخی که با جهان ارتباط داشت، ارائه می‌دهد.»

— سیدسل وا‌ولین، متصدی موزه وست‌هیمرلندز

ارتباط با استون‌هنج و دیگر سازه‌های مشابه

مشابهت‌هایی میان حلقه‌ چوبی تازه کشف‌شده و دیگر ساختارهای نوسنگی به ویژه استون‌هنج در بریتانیا مشاهده شده است. کارشناسان بر این باورند که چنین سازه‌هایی ممکن است بخشی از آیین‌های عبادی یا جشن‌های اجتماع باشند. ساختار مشابه وودهنج که در نزدیکی استون‌هنج قرار دارد، نیز نشان‌دهنده کارکرد آیینی یا نجومی این حلقه‌های چوبی است.

هدف از کاوش‌های ادامه‌دار

این سازه برای درک بهتر آیین‌ها و ساختارهای اجتماعی انسان‌های پیشاتاریخی مورد تحقیق قرار خواهد گرفت. کاوش‌های مستمر در حفره‌های نصب ستون به کشف جزئیات بیشتر درباره نحوه استفاده از این سازه پرداخته و اطلاعاتی جدید درباره تعاملات فرهنگی شمال اروپا ارائه خواهد کرد. موزه وست‌هیمرلندز برنامه‌ریزی کرده که یافته‌های جدید را اواخر سال جاری به اشتراک بگذارد.

«دایره چوبی نه‌تنها یک کشف باستان‌شناسی مهم است، بلکه پنجره‌ای رو به گذشته محسوب می‌شود که نمایی از فعالیت‌های آیینی و مراسم‌های باستانی اجدادمان ارائه می‌دهد.»

— آندریاس بونیلسن، مدیر کاوش

نتیجه‌گیری

کشف جدید در دانمارک گویای اهمیت و پیچیدگی سازه‌های نوسنگی است که انسان‌های ماقبل تاریخ برای استفاده‌های آیینی و اجتماعی طراحی می‌کردند. ارتباطات فرهنگی و فناورانه در این دوره نشان‌دهنده یک جامعه پیشرفته دارای تعاملات فرامرزی بوده که به درک‌های جدیدی از تاریخ‌ بشر منجر می‌گردد. تحقیقات بعدی می‌تواند رازهای بیشتری از این ساختارهای مرموز آشکار کند.

تلگرام
واتساپ
لینکدین
توییتر(X)

دیدگاه ها

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *