• خانه
  • /
  • علم
  • نجوم
  • /
  • چرا فشار جو زمین ما را له نمی‌کند و نقش تکامل در این پدیده

چرا فشار جو زمین ما را له نمی‌کند و نقش تکامل در این پدیده

هوا، مانند لایه‌ای غول‌پیکر، سیاره ما را در بر گرفته و نقشی حیاتی در حفظ حیات ایفا می‌کند. اگرچه وزن هوای اطراف زمین بسیار زیاد است و فشار بالایی به ما وارد می‌کند، اما انسان‌ها بدون هیچ مشکلی این فشار را تحمل می‌کنند. در این مقاله به چگونگی تاثیر این فشار و دلایل تحمل آن توسط بدن انسان می‌پردازیم.

## فشار جو و تأثیر آن بر بدن انسان

جو زمین تا ارتفاعات زیادی از سطح زمین گسترده است و بخش عمده آن در ارتفاعات پایین‌تر از ۴۸ کیلومتر متمرکز شده است. به گفته آنتونی بروکلی، استاد علوم جوی، جرم یک ستون استوانه‌ای از جو با قطر ۰.۳ متر به طور متوسط ۷۵۴ کیلوگرم است. اگرچه این وزن بسیار عظیم است، اما بدن ما له نمی‌شود.

دلیل اصلی این موضوع، توزیع یکنواخت فشار هوا در تمام جهات بدن است. هوا از تمام اطراف بدن انسان وارد عمل می‌شود و تنها نیروی رو به پایین نیست. بدن انسان طوری طراحی و تکامل یافته که این فشارها را در تعادلی کامل مدیریت می‌کند.

## تطابق فشار داخلی بدن با فشار خارجی

مایکل وود، مدیر واحد علوم کمی دانشگاه کانیسیوس، توضیح می‌دهد که بدن ما به دلیل تکامل توانسته است این فشار را تحمل کند. هوای موجود در داخل بدن انسان، همان فشاری را که از بیرون وارد می‌شود، به سمت بیرون اعمال می‌کند. این دو نیرو همیشه در تعادل هستند و باعث می‌شوند آسیب یا له‌شدگی رخ ندهد.

«ما توسط فشار هوا له نمی‌شویم؛ زیرا بدن ما در طول زمان تکامل یافته است تا این فشار را تحمل کند.»

– مایکل وود

## نقش تغییرات فشار در بدن انسان

هرچه به ارتفاعات بیشتری برویم، هوا رقیق‌تر می‌شود و فشار جو کاهش می‌یابد. این کاهش فشار به احساساتی مثل صدای تق در گوش‌ها هنگام پرواز در هواپیما منجر می‌شود. این حالت به دلیل زمان لازم برای تطبیق فشار داخلی بدن با فشار بیرونی ایجاد می‌شود.

در فضا، به دلیل عدم وجود فشار بیرونی، بدن انسان بدون لباس فضانوردی نمی‌تواند زنده بماند. فشار داخلی بدن در این شرایط به‌شدت خطرناک خواهد بود و می‌تواند باعث تورم بدن شود.

## نتیجه‌گیری

جو زمین وظیفه‌ای حیاتی در حفظ تعادل فشار هوا بر ما ایفا می‌کند. بدن انسان طی میلیون‌ها سال تکامل به گونه‌ای سازگار شده است که بتواند این فشار را متحمل شود. در کنار شناخت عوامل علمی، این موضوع نشان‌دهنده همزیستی دقیق انسان و محیط پیرامونش است؛ محیطی که تعادل بین نیروها را به بهترین شکل ممکن حفظ می‌کند و بقای حیات را تضمین می‌نماید.

مطلب رو دوست داشتی؟

نظرت راجع به مطلب چیه؟

اشتراک گذاری این مطلب

دیدگاه ها

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *